Pages - Menu

23 Aralık 2012 Pazar

0 Vücut tipine göre kot pantolon seçimi nasıl yapılmalı?

Çoğu bayanın hem şık durmasından, hem de sportif ve kesime göre klasik durmasından dolayı günlük yaşamında kot pantolon tercih ettiğini söyleyebiliriz. Ama bazen yapılan yanlış seçimler sonrasında alınan yeni pantolonlar bir kere giyildikten sonra bir daha giyilmemekte. Bunun için vücut tipinize uygun modelleri ve renkleri seçmeniz gereklidir. Sizlere bu konuda yardımcı olabilecek yazımızı paylaşmak istiyoruz.

Uzak durulması gereken kot pantolonları: Kot pantolon seçerken o senenin trendlerini, modellerini ve renklerini takip etmek yerine, kendi vücut şeklinize uygun, vücut oranlarınızı daha güzel daha dengeli gösterecek modelleri seçmeniz çok önemli. Yüksek belli pantolonlar bacaklarınızı normalinden daha uzun göstereceği için, özellikle boyları kısa olan kadınların tercih edebileceği bir jean tipidir. Bunun haricinde bazen bayanların üzerinde gördüğümüz işli, taşlı veya desenli modeller doğrusu çokta güzel durmayan ve vücudun kusurlu kısımlarına dikkat çekebilecek olan modellerdir. Eğer çok kusursuz ince bir fiziğiniz yoksa bu tip kot modelleri seçmeniz sizin için çok uygun olmayacaktır. Böyle bir durumda daha şık gözükmek için yine klasik bir jean üzerine tercih edebileceğiniz daha detaylı modeller ile daha şık görünebilirsiniz.

Kısa boylular için kot pantolon seçimi: Eğer boyunuz kısaysa yüksek belli jean pantolonları seçerseniz boyunuzu daha oranlı gösterirsiniz. Özellikle boyu kısa olan hanımlar üst bölgelerinde biraz daha koyu renk ve vurgulamak istedikleri alt kısımlarına biraz daha açık renk kot tercih ederlerse bacak boylarını normalinden daha uzun gösterirler. Çünkü bilindiği gibi koyu renkler gizlemek için açık renkler ise açığa çıkarmak için uygundur. Paça boyunu biraz daha uzun tutarak, ayaklarınızı kamufle edecek tipte bir ayakkabı tercih ederseniz ve buna uygun bir pantolon tercih ederseniz boyunuzu daha uzun gösterebilirsiniz. Birazcıkta kilonuz varsa o zaman altına kullanacağınız topuklu ayakkabıların biraz kalın topuklu olması tavsiye edilmekte. Çünkü iri vücutlarda ince topuklar orantısız bir görüntüye neden olabilir.

Kalçaları geniş kadınlar için pantolon tercihi: Geniş kalçalı kadınlar bel bölgesini saran ve aşağıya doğru hafif A tipinde genişleyen pantolonlar kullanırlarsa vücutlarını çok daha dengeli göstereceklerdir. Bunun dışında özellikle pantolonların arka tarafında bulunan ceplere de dikkat etmek gerekir. Eğer cepler çok küçükse ve birbirlerinden çok ayrık bir şekilde duruyorlarsa o zaman kalça bölgelerinizi olduğundan çok daha geniş göstereceklerdir. O yüzden daha klasik olan 5 cep diye bilinen modeller çok daha iyi duracaktır. Likralı kumaştan yapılmış bir kot pantolon fiziğinizi daha güzel gösterecektir. Ayrıca yandan cepli modelleri de seçmemeniz önemlidir. Çünkü bu tip pantolonlar geniş olan kalçalarınızı daha geniş gösterebilir.

Dar kesimli pantolonları kimler tercih etmeli: Dar kesimli kotlar çoğunlukla vücudu kusursuz ve düzgün hatlara sahip kadınların kullanması gereken tarzda modellerdir. Eğer vücudunuzda ortaya çıkarmak istemediğiniz kusurlarınız mevcutsa, skinny yada dar kesim kotlar sizler için çok uyumlu seçenekler olmayacaktır. Bu tip bir pantolon giydiğiniz zaman üst kısmınıza biraz daha bol ve vücudunuzu daha orantılı gösterecek bir bluz seçerseniz çok daha iyi duracaktır. Ayrıca koyu renk skinny pantolon tercih ederseniz çok daha pürüzsüz bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Bol kesimli pantolonlar daha çok kimlere yakışır: Eğer vücudunuzda gizlemek istediğiniz ve beğenmediğiniz kısımlar varsa geniş paça pantolonlar sizler için oldukça uygun modellerdir. Fakat bol kesimli pantolonlarda dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Eğer boyunuz çok kısaysa sizi normalinden dahada kısa gösterecektir. Dolayısıyla paça boyu uzun modeller ve yüksek topuklu ayakkabılar tercih edilmeli. Bu şekilde vücudunuz daha uzun ve orantılı görünecektir. Ayrıca üst kısmı vücuda oturan ve aşağıya doğru genişleyen kesimde pantolonlar her vücut tipinde oldukça iyi durmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder