Pages - Menu

9 Aralık 2012 Pazar

0 Valentino`da kadınsı işlemeler ön planda


  Kadınlar için moda güzellik ve gösteriş anlamında gelir. Bu güzelliği dışa en iyi vuran elbiseler ise kaliteli markaların usta ellerinden geçiyor. Valentino 2012-2013 sonbahar kış defilesinde yine kadınsı görünümü ön planda tutan tasarımlarla hakettiği alkışları topladı. Tasarımcılar tekrar eski kültürlere dönüş yaparak, nostaljinin güzelliklerini yeniden keşfetmişler. Kostümlerde ki etnik cazibeyi sizlerde çok iyi şekilde farkedeceksiniz. Deri kıyafetler ile yapılan açılış, birbirinden şık işlemeli ve aksesuarlı kostümler ile devam ediyor.

  Koleksiyonda ki çalışmalarda gördüğünüz gibi, tasarımcılar ustalığını gerçek manada hissettiriyor. Deri zaten son senelerin trendleri arasında hep yukarılarda kaldı. Bu sene ise barok tipi, tarihin en güzel işlemelerini ve desenlerini sunan elbiseler gündemde. Üstatlar sanki küresel bir biçimde tarihe yönelmiş durumdalar artık. Tabi ülkemiz kadınlarının bu tip elbiseleri üzerilerine giymeleri zaman alacak gibi. Çünkü insanlarımızda ön yargılı yaklaşım oldukça hakim. Eski tarz bir kıyafeti şehirli bir kadının üzerinde gören değişik yakıştırmalar yapabiliyor. En önemlisi ne kadar şık ve lüks olursa olsun, hiç bir kadın üzerine yakışmayanı giymemeli aslında.

  Renk paletin de siyah ve beyaz yine ön planda. Bu renkleri takip eden ise yine çok fazla ilgi gören krem, bej, gül rengi ve turuncu gibi tonlar. Tulumdan, trençkota, şorttan eteğe kadar detayların ve dişiliğin baş rolde olduğu bir koleksiyon. Ülkemizde ki yorumlara bakıldığında, bayanlarımızın bu kıyafetlerden daha çok deri olanlarını ve düz kumaşlarda olanlarını tercih edebileceğini düşünüyoruz. Gelelim bu harika kostümler ile yapılan defiledeki tasarımlara.

Üst kısımda deriden detayları olan nostaljik bir elbise.



Kenarları sarı dantel işlemeli siyah üzerine çiçek desenli elbise.

Belden kayışlı deri pardesü

Siyah deri etek üzerine kalın örgülü kazak.

Bej rengi deri şort üstüne yine bej rengi ceket.

Camel renkte tül kumaş üzerine dantel işlemeli tulum elbise.

Üste kültürel desenlerde bir bluz ve şalvar uyumu.

Hakim yaka saray desenlerini andıran baskıları olan beyaz elbise.

Krem rengi önde ipten yapılmış süslemeli bir trençkot.

Siyah dantel işlemeli trençkot.

Turuncu dikkat çekici bir kumaştan tulum elbise.

Belde ince taş süslemeli deri tulum. 

Transparan bir bluz üzerine deri etek ve şal kombinasyonu.

0 yorum:

Yorum Gönder